keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Ostoksilla omassa vaatekaapissa.

Kävin äsken pikaiseen läpi kenkäkokoelmaani, kyllä, lähinnä se alkaa muistuttaa jo kokoelmaa. Siellä on useita kenkiä, joita en ole koskaan käyttänyt. Muutamat sandaletit pistin äsken samantien kierrätyskasaan, en vain käytä sen tyylisiä kenkiä juuri koskaan, joten en tarvitse viittä paria!?! Tämä on juuri sitä, mitä itseltäni perään kuulutan, jos jokin on halpa ja ihkusöpö, ei sitä silti tarvitse kotiin raahata!

Yhdet kengät harmittaa kyllä hävittää, ne olisivat juuri täydelliset mustat peruskorkkarit, eivät yhtään tylsät kuitenkaan ja malli on juuri hyvä kävellä. Mutta mutta..ne ovat kokoa liian suuret, joten käyttö on jäänyt vähäiseksi. Taitaa olla vain aika antaa ne eteenpäin ja etsiä itselleen ne täydelliset. Korkkarit/kesäkengät yleensäkin ovat siitä pahoja, että ne eivät anna samalla tavalla varaa leikkiä hieman koolla, talvikengissä on helppoa vain lisätä sukkaa ja laittaa pohjalliset. Minulla on näköjään paha tapa hankkia helposti liian iso koko.

Mutta esittelen teillä nyt kahdet parit kenkiä, joita toisia en ole koskaan käyttänyt ja toisia vain kerran. En halua järkyttää ihmisiä esittelemällä heti kerralla kaikkia kenkiä, joita olen käyttänyt tyyliin kerran tai en koskaan..ehkä sitten myöhemmin lisää, tai sitten vain piilotan pahan tapani.

Tämän parin kenkiä ostin noin puolitoista vuotta sitten Pariisista, kyseisellä reissulla tuli ehkä muutamat kengät kotiutettua ja uhattua sallittuja painorajoituksia asian takia lentokoneessa. Mutta siis hintaa en muista tarkkaan, mutta luulen näiden maksaneen noin 20ekeä. Tuohon aikaan näköjään sallin itselleni vielä suht piikkikorkoja. Matkan aikana koin siis rakkauden harmaisiin kenkiin ja hankinkin sieltä toisetki harmaat saappaat, joita olen käyttänyt aika paljon. Pariisista hankin myös ensimmäiset "Ugini", oih ihanan violetit! Harmikseni Suomen sää näytti niille heti kyntensä ja pohjat alkoivat lohkeilla. Myönnän kyllä, että ne ovat edelleen kaapissani, syytä en oikein tiedä, hmm olisikon taas yhet parvekekengät?? Mutta siis kengät ovat ihanan sirot, mukavat jalassa ainakin jos ei ole liukas sää, etuosan rypytys tuo kengilleni mielestäni sopivan viimeisen silauksen. Ehkä nämä pitäisi ottaa taas käyttöön, kunhan lumet vain sulavat.



Toinen kenkäpari on ostettu Biancon alesta toissa kesänä, näitä en ole käyttänyt kertaakaan. En oikein tiedä miksi? Tykkään näiden ulkonäöstä, mutta ehkä se ei ole ollutkaan rakkautta ostohetkellä, vaan ihastusta -75% alelappuun.. Kenkien malli menee yhä, hieman paksumpi korko on plussaa, tukevuutta lisää. Ensi kevään uudet suosikit?

En penkonut kenkäkaappejani edes kovin tarkkaan ajan puutteen takia, mutta tuntuu kuin olisi ollut uudelleen ostoksilla, niin monta unohtunutta asiaa sieltä löytyi. Onhan se toisaalta kivaa, mutta olisi kuitenkin mielestäni parempi, jos sentään muistaisi koko vaatekaappinsa sisällön ja osaisi hyödyntää sitä. Joten ehkä tämä elämäntapa muutos vaatekaapissakin tulee aivan sopivaan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..