torstai 15. huhtikuuta 2010

Melkein perjantai.

Joskus on vain sellaisia päiviä..ei niissä päivissä ehkä ole mitään vikaa, mutta ne ovat vaan sellaisia päiviä. No tänään oli yksi sellainen minulla. Aamulla torkutin kello liian monta kertaa ja silti kun pääsin sängystä oli olo niin väsynyt. Edes arska ei pelastanut tätä fiilistä, saatika kahvi. Ehkä nukuin liikaa, rytmit pitäisi ainakin saada korjattua ihmisten tavoille. No sitten yritäpä siinä lukea hieman Shakespearea kera Romeon ja Julian, joka on oikeastaan ihan mielenkiintoista tekstiä, mutta koska on juuri tämä päivä meinaat joko nukahtaa koko ajan, tai sitten liihutat netissä väärillä sivuilla, tuskaillen kuinka paljon kello on jo. Ja koska kello on jo niin paljon, eihän ole mahdollista enää saada edes mtn aikaiseksi, vaikka oikeasti saisit, jos vain aloittaisit...

Mutta näihin päiviin on onneksi ainakin yksi keino, jolla ne voi yrittää kääntää erittäin tehokkaiksi päiviksi vielä lopulta. Eli kokkaaminen! Mikään ei paranna päivää paremmin, kuin hyvä ruoka, nams:) Tänään ajattelin sitten kokkailla hieman wokkia, ne ovat nopeita, helppoja ja hyviä ruokia. Plussaa myös siitä, että helppo varioida aina sen mukaan, mitä kaapista nyt vain sattuu löytymään.

Mauste arsenaali esiin, tulista sen olla pitää, varsinkin kun käyttää tofua.

Kasvismix (parasta tietty jos on tuoreita kasviksia mahdollista käyttää), vakiotuotetta eli chilitomaattimurskaa ja tällä kertaa kaapista löytyi myös kookosmaitoa.
Ja hieman oli vielä nami nami fetaa, joka antaa mielestäni kivan säväytyksen suolaisuudellaan kasviksiin.

ja tietty nuudeleita..

Sitten vain ensin pannulle vähään öljyyn paloiteltu tofu, sipuli ja mausteet. Tofun kanssa kannattaa käyttää melko paljon mausteita, muuten tulee helposti mautonta ja koska tuohon tulee vielä paljon kasviksia yms yms se maku laimenee todella paljon.

Kasvisten jälkeen mukaan tomaattimurska, hieman hauduttelua, kookomaito ja feta, sitten lisää hauduttelua. Nesteiden määrän kanssa kannattaa olla tarkka, ettei ruuasta tule liian nestemäistä, ei kiva.
Ja sitten ei kun vaan syömään! Hyvää tuli ja jättisatti vielä kerralla, riittää pitkäksi aikaa. Heh toi alin kuva ei ehkä kaikkein imartelevin, mutta siinä vaiheessa oli jo niin kova nälkä, ettei malttanut parempaa otella:D




2 kommenttia:

  1. Om nom!
    Sama täällä... aika hanuripäivä. Blaah.

    VastaaPoista
  2. Noo massu kun täys ja hieman kaffetta joi, niin jaksanu taas hieman tsemiä ton shaken kanssa:D mietin vaan samalla, et toiv mtn unohtanu kaupasta ku huomenna ei oikein auki oo mikään tai kehtais mennäkää niihi ryysiksiin..

    VastaaPoista

Just say it..