maanantai 18. tammikuuta 2010

ostolakko

Viikonloppu olisi sitten takana ja kotiin olen selvinnyt takaisin yhtenä palana. Reissu oli ihana, tutustuin muutamaan uuteen ihmiseen ja näin muutamaa ihmistä, joihin törmään aivan liian harvoin. Sain vaihtaa hieman maisemaa ja ehkä ne ajatuksetkin hieman selkenivät. Niin ja pääsin käymään shoppailemassa, tosin jaksoin sitä reilun tunnin ajan:D

Mutta nyt on taas niin moni puhunut shoppailulakosta, että aloin itsekin miettimään sitä. Pohdin sitä jo kuun alussa, mutta totesin, ettei se silloin olisi onnistunut, mutta entä nyt? Eli ajattelin muokata lakosta omanlaiseni ja säännöt menevät näin:

1. Hygienia ja meikkituotteita saa ostaa, jos entinen loppuu.

2. Muille ostettavat lahjat eivät kuulu lakon piiriin.

3. Jos jostain ihmeen syystä löydän Lostin viidennen tuotantokauden alle 20eurolla, sen saa ostaa. Tai jos unelmieni (ylipolven)saappaat juuri nyt päättävät kävellä vastaan, nekin saa kotiuttaa. Mutta en usko, että kumpikaan näistä tapauksista tulee toteutumaan.

4. Jos pääsen reissuun jostain ihmeellisestä syystä tänä aikana, kumoutuu ostokielto siksi aikaa, mutta ostoksissa pitää käyttää suurta harkintaa ;)

5. Kirppariostoksista en ole oikein päässyt selvyyteen, kuuluako lakon piiriin vai ei. Toisaalta en ole aikoihin tehnyt mitään löytöjä kirppareilta, joten taidan jättää ne oman harkinnan piikkiin. Eli tarvitseeko oikeasti, jos esim. löytäisin sopivan dvd hyllyn, niin kuljettaisin sen hetkeäkään miettimättä kotiin.

Tämä lakko ei siis tule olemaan henki ja elämä, vaan yksinkertaisesti yritän oppia hieman taas pohtimaan noita ostoksiani. Ennen joulua ostin mielestäni järkevästi, minulla oli lista, johon olin kasannut kaikki asiat, joita vaatekaappini mielestäni tarvitsi. Pyrin sitten etsimään niistä, niitä täydellisiä versioita ja kammoamaan ihan kiva sanaa. Tammikuu on aina tietänyt minulla rahanmenoa ja nyt onkin hyvä jo aloittaa sen tasaaminen. Luulen, että noissa tämän kuun löydöissä on pari, joita ilman olisin pystynyt elämään. Mutta kadu en mitään, itke en jos lakko ei pidäkään, yritän vain järkevöittää kulutustapojani. Joten voisin näin alkuun yrittää pelata näillä säännöillä kuukauden, eli helmikuun 18 päivään asti. Mutta katsotaan, kuinka asiat alkavat sujua, tiukennanko itsestään sääntöjä vai lepsunko niistä, aika näyttää:)

Ja kun nyt on näin lakko päätetty, seuraavaksi voisinkin yrittää kuvailla noita Jyväskylän ja henkan kevättilauksen löytöjä. Kevättilauksessa ei ollut montaa 'ihanaa!' tunnetta herättävää vaatetta ja yhdet tennarit ovat vielä tulossa jälkitoimituksena. Mutta niihin siis myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..