lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tonnikalapiiras

Kameran kuvia tyhjennellessäni huomasin vielä muutaman kokkailu kuvan, alla olevaa piirasta tein muistaakseni tupareihini alkuvuodesta. Olen tehnyt tonnikalapiirakkaa pari kertaa aiemminkin, sillä se on nopea ja helppo resepti, yllättäen :D


Tonnikalapiiras 

pohja

1prk kermaviiliä
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

täyte

1prk kermaviiliä
2 kananmunaa
2prk tonnikalaa (itse olen laittanut yhden chilimaustettua ja toisen tavallista)
mausteita maun mukaan
juustoraastetta

Kaada vesi pois tonnikalasta, chilitonnikalasta kaadoin itse enimmän öljyn pois, mutta annoin jäädä sitä hieman sekaan maustamaan. Tonnikalan sekaan lisäsin myös mausteet, hieman lipstikkaa ja tinjamia muistaakseni. Teen joka kerta eri mausteilla, joten oman maun mukaan. Sekoita sitten kaikki pohjan ainekset (leivinjauhe aina vehnäjauhojen kanssa yhdessä) ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Halutessaan voi lisätä juustoraastetta päälle, mikä omalta osaltaan hillitsee hieman kuohumista, sillä täytettä tulee melko paljon. Vuoan halkaisija kannattaa olla ainakin 24cm, varoiksi voi toki laittaa pellin alle. Paista 200 asteessa ja noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Oi kauhia mikä nälkä tuli. Tätä pitää kyllä kokeilla, sen verran herkunoloinen piiras! Itekin oon helppojen ja nopeiden reseptien ystävä kun ei ole tuo kokkitaiteilu periytynyt iskältä miulle :)

    VastaaPoista
  2. joo ihan parhaita on nää sekoita ja kunhan vaan muistat oikean järjestyksen reseptit xD katella jos joku kaunis päivä jotain vaikiampaa uskaltas, huomenna tehä suklaakakkua ;)

    VastaaPoista

Just say it..