tiistai 5. maaliskuuta 2013

The juustokakku

Lisää ohjetta pukkaa, eli seuraavaksi vuorossa juustokakku, josta minulle ei valitettavasti ole heruttelukuvia ;) Tämä on hyvvee, vaikka itse sanonkin. Aikaa menee mutta periaatteessa hyvinkin helppo resepti!

Juustokakku

Pohja

½ paketti Digestive keksejä
hieman reilu 3rkl voisulaa

Täyte

2 prk tuorejuusto ( 1kpl maustamatonta ja yksi maustettua esim appelsiini, 250g/kpl) 
2,5dl vispikermaa
n. 1,7dl sokeria
n. 0,6dl vehnäjauhoja 
2 kananmunaa
1,5tl vanilliinisokeria

Kuorrutus

2prk ranskankermaa
1rkl sokeria
½ tl vanilliinisokeria

Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. Painele taikina voidellun irtovuoan pohjalle tiiviisti ja laita vuoka sen jälkeen jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustot keskenään ja tämän jälkeen yhdistä ne kerman kanssa ja vaahdota. Lisää sitten sekaan sokeri ja vaniljasokeri, seuraavaksi jauhot siivilän läpi ja vielä viimeiseksi kananmunat. Kaada täyte vuokaan ja paista noin 160 asteessa viitisenkymmentä minuuttia. Aika riippuu hieman uunista, mutta kun täyte on kiinteää keskeltä se on valmis. Kakun kiinteyden voi testata hieman heiluttelemalla vuokaa ja jos kakun keskiosa ei liiku, on se valmis.

Paiston aikana sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Kaada seos varovaisesti mutta rivakasti kuuman kakun päälle. Avuksi kannattaa ottaa nuolija, sillä kakku alkaa helposti lohkeilla kuorrutteen painosta ja tehdä syvempiä kuoppia pintaan. Laita tämän jälkeen kakku vielä uuniin 7-8 minuutiksi. 

Jäähdytä kakku hyvin ja laita se vielä jääkaappiin, sillä kakku on parhainta kun se viilentyy kunnolla ja hieman maustuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..