sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Suklainen sunnuntai

Aurinko helottaa täydeltä taivaalta, voisi luulla että kevät on tulossa ellei tuulisi niin pirskuleesti! Aivot jäätyy ulkona vaikka ois miten tuhti pipo.. Äkkiä on sunnuntaikin hujahtanut, tullut kotihommia tehtyä ja hieman nokkaakin kävin tuulettelemassa. Lamppu löysi tiensä kattoon ja pitihän apujoukkoja palkita hieman leivonnaisilla, hyvä tekosyy siis kokeilla uutta suklaakakun reseptiä. Jännä kakku, tulee mieleen hieman ne leivokset jossa suklaa on melko sulana sisällä.. miksi nimi ei vain nyt tule mieleen? Tulppaanitkin kuoli, piti laittaa roskiin tänään, mutta aika hyvin ne kestivät taas, reilun viikon. 


Ruokakin odottaa tuossa jäähtymistä ja jos sitten ottaisi ihan rennosti, katella hieman Deadwoodia kenties tai sitten selailla paria kirjaa, jotka ovat odottaneet tuolla hyllyllä sopivaa aikaa. Tosin toinen kirjoista on Emily Hogarthin Leikkaa tästä!, joten en usko että enää tänään kykenen keskittymään sen pikkutarkkoihin ohjeisiin. 

Pistetääs vielä kakun ohjetta, varoitus älä sitten lue pitemmälle jos haluat löytää jonkun kevytohjeen ;D

Suklaakakku

200g voita
300g suklaakastiketta
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Sulata voi ja anna sen seisoa hetki. Lisää joukkoon suklaakastike ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon VAROVASTI nostellen kuivat aineet seoksena, sekä voi-suklaakastikeseos. Kannattaa siis käyttää tässä vaiheessa nuolijaa. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun  isoon (2,5-3 litran)  alumiinivuokaan.  Paista uunin ala/keskiosassa riippuen uunin koosta noin 55 minuuttia ja 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..