tiistai 12. maaliskuuta 2013

Jugurttikakku

Huomaa, että olen muuttanut ja nykyisessä kodissani on keittiö, tai ainakin kun vertaa aiempaan eli keittokomeroon. Innostusta riittää kokeilla kaikkea uutta, sekä verestellä vanhoja ohjeita. Jugurttikakkua olen tehnyt useampaan otteeseen, sillä ohje on yllättäen superhelppo ja lopputulos mukavan mehevä. Kuivakakku on sinällään hieman hämäävä käsite, tulee mieleen ne pakko juoda litra kahvia päälle kakut, niihin voi saada kammon! Onneksi muutama tälläinen mehevämpi ohje on tullt vastaan ja traumoista on päästy yli ;D Tässä olisi vielä jugurttikakun ohjetta kun eräs kakkumaakari sitä pyyteli :)


Jugurttikakku

2 kananmunaa
3dl sokeria
1tl soodaa
125g margariini sulaa
4dl vehnäjauhoja
2dl (hedelmäpommi)jugurttia

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin sooda on lisätty. Lopuksi lisää joukkoon margariinisula ja jugurtti. Paistele 175 asteessa uunista riippuen 50-60 minuuttia. Kannattaa taas välillä kokeilla sillä sukkapuikolla tartttuuko taikinaa vielä kiinni! Kun otat kakun uunista, anna sen olla muutama minuutti ennen kuin keikautat sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..