sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Retromakuja: banaanikakku

Koska sunnuntaina ei huvita siivota, on minun logiikallani sitten sen sijaan leivottava :) Tällä kertaa päädyin tekemään hieman retrompaa herkkua, nimittäin banaanikakkua. Helppo kakku ja ei ole liian imelä. Kakun maku paranee vain kun se saa hieman seisoa, joten ekana iltana se ei ole parhaimmillaan. Kannattaa siis kutsua vieraat vasta seuraavana iltana ;) Uskalsin ottaa kakulle mummon äidin vanhan lautasen, vai olikohan mummom mummon.. mietin että mitä niitä siellä kaapissa säilömään, pienellä asialla saa omasta sunnuntaista hieman speciaalimman. Jaksaa sitten taas aloittaa arkisen aherruksen.
Päivällä kävin myös kirpparilla ja löysin neljä kappaletta etsimiäni sydänvuokia. Jotenkin kun nämä näkee, tekisi mieli tehdä pieniä marjapiiraita.. Marjoja alkoi sitten tehdä mieli, niin piti ottaa satsi mustikoita sulamaan. Jos vaikka iltapalaksi söisi niitä rahkan kera, kun jäi kakustakin jämäpala banaania. Parhaimmat herkuthan tunnetusti syntyvät jämäruuista ;)


Edit: Ohjetta pyydetty, joten lisään sen tänne perään

Banaanikakku 
 2 kananmunaa 
2,5dl sokeria noin 
2,5 kypsää banaania muusattuna 
2tl leivinjauhetta 
2tl vanilliinisokeria 
2dl kermaviiliä 
150g voisulaa 
2,5dl vehnäjauhoja 
kanelia maun mukan 

Sekoita kaikki järjestyksessä keskenään, ensin sokeri ja kananmunat vaahdoksi jne. Voitele ja korppujauhoja vuoka. Paista kakkua hieman reilu tunti kahdessa sadassa asteessa. Kun olet paistellu kakkua vajaan tunnin kannattaa aloittaa sukkapuikolla tökkiminen, eli pistelet paksuimpiin kohtiin kakkua ja jos puikkoon ei jää mitään kiinni, kakku on kypsä :) Kun otat kakun uunista anna sen jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Kakku paranee ajan kanssa, joten se on parhaimmillaan päivän, kahden kuluttua paistamisesta. Banaanin maku tulee helpolla todella vahvaksi kakussa, varsinkin sen maustuessa joten kannattaa hieman varoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..