maanantai 21. joulukuuta 2009

sata joulutorttua ja yksi kuivakakku myöhemmin..

Tänään on jatkunut leipomisurakkani torttujen ja kuivakakun parissa. Pikkuveli kun tykkää tortuista kovasti, ei niitä voinut tehdä sen enempää tai vähempää kuin sata kappaletta:) Puuhahan on onneksi simppeliä ja lähinnä mieltä rauhoittavaa toistoa. Pääosin tein perinteisiä luumutorttuja, mutta mukaan tuli hieman raikastamaan menua muutia omenahilloisiakin yksilöitä. Kuivakakku oli myös melko klassinen,ainakin meidän perheellemme. Muuten melko perus kuivakkauresepti, lukuunottamatta hedelmäpommi jugurtin lisäystä. Itse en ole oikein kuivakakkujen ystävä, mutta tehdään nyt kun on tullut luvattua. Huomenna olisi luvassa täytekakun pohja, keskiviikkona pasteijat, rosoli ja täytekakun täyttäminen. Sen pitemmälle en ole vielä jaksanut miettiäkään, aattona sitten loput hih.
Sain oppilaaltani lahjaksi alla olevan kortin, ihania pikku pyykkipoikia ja hieman muutakin ekstraa. Olin aivan järkyttynyt, en odottanutkaan mitään, ihmiset voivat olla niin huomaavaisia! Olin siis melko lyhyen keikan opetus/ohjaus tehtävissä. Nyt vain keksimään sopivaa käyttötarkoitusta pyykkipojilleni!
Tässä ovat siis löytäni sieltä joulumarkinoilta, tai tulihan mukaan myös pieni ekstra juttu, mutta sitä en tänne kehtaa kuvata, koska se on joululahja. Kuva ei ole ihan paras taaskaan (en ole varmaan maininnutkaan asiasta, kuinka huonot kuvat potuttavat minua..)Mutta siism päädyin pronssisiin korviksiin, en musta milloin viimeksi olisin käyttänyt edes pronssisisa koruja. Hopea on ollut pitkään minulle se ainoa oikea vaihtoehto, mutta pronssi oli joskus sen vahva kilpailija. Taidanpa siis näin joulun kunniaksia hieman herätellä pronssirakkauttani. Hmm missähän vanha papurannekoruni olikaan.. Kilpparit olivat vain niin suloiset, että ne piti heti kotiuttaa. Kyllä, ne ovat siis kilpikonnat, ne ovat vain niin pikkuiset:) Norsut ovat keräilyni kohde, yleensä tosin siinä muodossa, että hankin pienen norsupatsaan, joka maasta missä käyn. Joskus jopa eri kaupungeista ihan koto Suomestakin. Norsu, jolla on kärsä ylöspäin tuottaa nimittäin onnea! Nyt sitten sain pienet onnentuojat matkaani koko ajaksi.

Joulun vaatetusta en pahemmin ole vielä miettinyt, raahasin kyllä tänne vanhempieni luo yhden mekon, joten se lienee sitten päällä joulun vierailuilla. Uusi vuosi on myös hieman auki, ihanaa olisi hankkia, joku täydellinen mekko, mutta yksi ongelma lienee sekin, etten ole varma aionko juhlia mitenkään uutta vuotta. Olen aina ollut huono juhlimaan uutta vuotta, jotenkin liikaa säätöä, baari ällöttää ja helposti tulee sitten pettynyt olo koko iltaan. No mutta siitä ei nyt enempää, ratkaisuni kaikkiin näihin olikin: ostan sitten uudet sukkahousut! Niitä tarvitsee aina, ja olen jotenkin uudelleen ihastunut erilaisiin sukkahousuihin, enkä koe niitä enää pelkkänä pahana pakkona. Nämä sukkahousut nappasin mukaani Lindeksistä, niiden hinta oli hieman alle 9euroa, mutta onnekseni näistä glam sarjan sukkiksista oli -30% alennus! Joten mukaan lähti heti. Näissä on siis edessä ohuempaa sukkahousua ja takaa peittävämpi osa, hieman erilaista tyyliä taas. Olen katsonut joskus vastaavan tyylisiä jossain netissä, olisiko tosin ollut violetinväriset..Nämä ovat siis mustat.

Mutta nyt vielä tiskin pariin, voi kun leipominen onnistuisikin ilman sitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..