tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen jälkimainingit

Hauska huomata, että kesä tulee sieltä pikku hiljaa. Vaikka se tarkoittaakin, että koneella saapi siristellä silmiään, kun en ole oikein sijoittanut sitä oikein. Tai että kuvat ovat täynnä varjoja siitä kaikesta, mitä tuon mollukan tielle sattuu. Mutta ei ne haittaa, kesä saapi tulla! Muumipeikkokin on ihan fiiliksissä, vaikka naama onkin hieman mutkilla.. Miten en oo voinu huomata moista mokaa ostaessani :O grau! Töiden jälkeen piti vielä fiilistellä pääsiäsijämillä, eli rahkapiirakkaa löytyy yhä jääkaapista. Alkaa vaan jo olla hieman kuivaa pohja, summarum pakko kai tuhota vikat palaset tänään! Oi elämän kurjuutta ;D 

Pyhinä tuli käytyä elokuvissa, hieman kauhua kehiin ja Mama leffa katsontaan. Noh.. nimi Guillermo dal Toro siis sai huomioni ja sen takia lähdin katsomaan, sillä olen pitänyt hänen muista elokuvistaan. Tässä hän sitten toimikin tuottajana ja ohjaajana oli Andres Muschieti (never heard!?!). Mutta toki tällainen entiseen verrattuna pahasti nössööntynyt kauhuelokuvista tykkääjä kykki osan leffaa takin takana. Mutta kun sitten katseli leffan loppuun, tuli jotenkin hieman pettynyt olo, ei leffa oikein ollut sitä mitä odotti. Elokuvan traileri vaan lupasi minusta enemmän kuin itse elokuva antoi lopulta.


Laitellaas vielä loppuun ohjetta rahkapiirakkaan:

Pohja

3dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1,25dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
8dl vehnäjauhoja
0.75dl sulaa rasvaa

Päälle

2 kananmunaa
500g rahkaa
2,5dl vispikermaa
1,25 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Vatkaa sekaan jauhot ja rasva. Levitä sitten taikina syvälle pellille ja kohota liinan alla kolme varttia. Valmista täyte: riko munat kulhoon, vatkaa ja ota sivuun tilkka voitelua varten. Sekoita rahka munien joukkoon, lisää kerma sokerit ja lopuksi sitruunanmehu. Sekoita massa tasaiseksi. Voitele taikinan reunoja hieman, riippuen kuinka pehmeä taikinasta tuli, voit nostella reunoja hieman ylöspäin. Kaada rahkaseos taikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..