maanantai 15. huhtikuuta 2013

Mustikkajuustokakku

Vieraita tuli ja meni,ei mitään ihmeitä ihan vaan sunnuntaita istuttiin. Tänään oli kokeiluvuorossa mustikkajuustokakku. Pienoinen kömmähdys tekemisessa sattui ja unohdin täytteestä kokonaan kananmunat! Mutta loppujen lopuksi maku oli onneksi kohillaan, jäinkin miettimään tarvitseeko ohje sitten niitä kananmunia. Hieman enemmän jos laittaisi rasvaa tuohon pohjaan niin se pysyisi kiinteämpänä. Mutta ohje oli todella nopea ja helppo, jos ei lasketa mukaan ihan omaa blondimaista tohotusta kananmunien suhteen :D 



Mustikkajuustopiirakka

Pohja

½ pakettia keksejä (Digestive)
n. 75-80g voita

Täyte

500g rahkaa
180g maustamatonta tuorejuustoa
1dl kermaa
1½dl sokeria
(3 kananmunaa, itsellä unohtui ja toimi ilmankin)
½dl maissitärkkelystä (Maizena)
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunmehua

Pinta

1dl mustikoita (jäisiä)
kolme neljäsosa rkl sokeria

Murskaa keksit ja kaada ne irtopohjalliseen vuokaan, lisää sekaan sulatettu voi ja taputtele ne tiiviiksi pohjaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin vatkaimella ja kaada lopuksi pohjan päälle vuokaan. Sekoita hieman sulaneet mustikat ja sokeri kipossa ja lisää seosta kakun päälle lusikalla. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja ÄLÄ aukaise kakun rinkulaa ennen kuin kakku on täysin jäähtynyt! (virhe jonka itse tein ja sen takia hieman rikoin kakkua) Laita vielä lopuksi jäähtymään kunnolla jääkaappiin, jotta se maustuu kunnolla ja ei murene niin helpolla leikatessa. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Vain ihanan tuoreet kesämustikat puuttuvat... ;)

    VastaaPoista
  2. Niitä odotellen, slurps! Mutta onneks pakastimestä löytyy edes viime kesäisiä pahimpaan tuskaan :)

    VastaaPoista

Just say it..