tiistai 2. syyskuuta 2014

Lipaston tuunaus allaskaapiksi.

Yksi sivuprojekteistamme remontin ohella oli tuunata kirpparilta löydetystä lipastosta allaskaappi. Itse rempassa kun ei ole tarpeeksi puuhaa, mites se menikään että hullulla on halvat huvit ja niin edelleen :) 


Ihan ensimmäiseksi lipasto putsattiin (pyyhin ihan vain kostealla) ja sitten alkoi armoton hiominen. Ja kun sanon armoton niin oi että! Ei meinannut purra osaan lakkakohdista edes hiomakone! Ennen hiomista lipaston vetimet myös irroitettiin, ajettelimme vaihtaa ne hieman teemaan sopivammaksi. Katsotaan myöhemmin toimiiko idea. 

Seuraavaksi maalasimme hyvin hiotun lipaston hitaasti kuivuvalla maalilla. Päädyimme siniseen pohjaväriin, hetken pohdimme jopa että jättäisimme lipaston tähän tilaan. Sen verta kaunis sävy oli tuokin ja ihanan kiiltävä. Mutta päätimme jatkaa projektia alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kun sininen maalikerros oli hieman kuivunut, sellainen nihkeän kuiva, päälle laitettii nopeasti kuivuva maali. 

Tämän jälkeen kun maalia on levitetty joka paikkaan, annetaan tuotoksen vain kuivua. Lopputuloksena saadaa krakeloitunut lipasto. Itse pidimme lopputuloksesta, vielä siinä riittää hieman tuunattavaa, vetimet ja pientä viilausta, jotta vetolaatikot menevät sujuvammin kiinni. Sitten pääsee oma nikkarini jatkamaan lipaston muutosta allaskaapiksi asti :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Just say it..